Vattenfall

vf_logo_linear_grey_pms_u.jpg

Vattenfalls ägs till 100 procent av svenska staten och är en av Europas största elproducenter. Huvudprodukter är el, värme och gas som produceras från sex energislag: vindkraft, kärnkraft, naturgas, biomassa, kolkraft och vattenkraft.Verksamheten bedrivs i Norden, Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien och antalet anställda uppgick 2013 till totalt 31 819.

Behov

I samband med att Vattenfall beslutade att flytta sitt huvudkontor från Råcksta till nya lokaler i Arenastaden i Solna 2012, gick man ut i upphandling och Kalix Tele24 vann uppdraget att ta hand om företagets telefonväxel.

Lösning

Växeln outsourcades helt och hållet till Kalix Tele24 som kunde erbjuda en komplett växelfunktion med professionella telefonister, dygnetruntbevakning och effektiv hantering vid toppbelastning. Efter ett par års lyckat samarbete beslutade Vattenfall att sommaren 2014 även utöka uppdraget till att omfatta kärnkraftsverket i Ringhals och i slutet på 2014 även kärnkraftsverket i Forsmark.
Som ett led i kvalitetsarbetet har Vattenfall och Kalix Tele24 ställt upp i SM i Telefoni. Två år i rad har vi nått final och en delad 2:a plats i klassen ”Växel mer än 8000 anknytningar”. I år blev det vinst, med motiveringen:

"När du ringer till det här företaget möter du telefonister som på ett utomordentligt sätt tar hand om sina ärenden. Det professionella bemötandet är slående. I klassen "Mer än 8000 anknytningar" forsade en klar segrare fram, och det är Vattenfall/Kalix Tele24."

Effekt

”För att vi skulle kunna hålla samma kvalitet som vi gör genom samarbetet med Kalix Tele24 skulle vi behöva arbeta med överkapacitet internt. Med outsourcing blir det helt enkelt mer effektivt, Kalix Tele24 är ju experter på området. Men det är även viktigt att Ställa sig frågan, vad innebär växeltelefoni för vår verksamhet, har vi ordning på vår hänvisningsdatabas, tillräckligt med kompetens för att stötta osv.? Man outsourcar uppgiften, men inte ansvaret för systemen, det är viktigt att komma ihåg. Sen ska man naturligtvis ställa krav på leverantören beträffande tillgänglighet. Jag tycker även det är viktigt att ta med utbildning av telefonisterna i avtalet så att rätt kompetens och information kommer telefonisterna till del.

Avslutningsvis vill jag ge en eloge till våra vänner på Kalix. Tack vare professionell projektledning och engagerade telefonister upplever jag det väldigt positivt att vara kund hos Kalix Tele24.” - Ulla Stolt, Vattenfall

Läs mer om vårat kvalitetsarbete här.

Vill du veta mer?

Ring oss, vi svarar alltid.
020-69 00 00
eller
Skicka ett meddelande:

Kalix Tele24 erbjuder svarsservice, växeltjänster och kundservice för olika behov. Se hur vi löst behoven för andra.

Underlättar arbetet för växel och kundwebb Blomsterlandet

KalixTele24 tar ca 1 500 samtal och 500 mail åt oss i månaden. 

Ökad kapacitet och tillgänglighet Region Norrbotten

Regionväxel som tar ca 55 000 samtal i månaden

 

 

Komplett växelfunktion Vattenfall

Komplett växelfunktion med professionella telefonister och dygnetruntbevakning.

Tillgänglighet och kundservice Hemglass

Kalix Tele24 administerar info@-mailen samt deras Facebook-sida.

Tillgänglighet Lindesbergs kommun

Kommunens växel har alltid tillräckligt många telefonister.
 

Hög servicenivå Landstinget Sörmland

Landstinget Sörmland satsar på hög servicenivå.

Tillgänglighet Chiquita Sverige

Förbättrad tillgänglighet för kunder och konsumenter.

Kalix Tele24 och GDPR

Läs om vårt arbete med GDPR.